Verkiezingen en wat dan?

Verkiezingen vandaag voor de gemeenteraden in Nederland. U gaat vast stemmen. Maar wat gaan de lokale politici morgen doen? Hoe kunnen ze de vastgelopen motor weer aan de praat krijgen? Je ziet overal dat burgers het heft in eigen handen nemen. Er is een nieuwe economie van onderop aan het ontstaan. Het zou echter veel sneller kunnen gaan als daarvoor voldoende ruimte is. Alleen al in Amsterdam zijn duizenden jongeren op zoek naar betaalbare woon- en werkruimten. Het wordt tijd dat de nieuwe gemeentebesturen gaan zorgen voor dynamiek aan de onderkant van de samenleving. De bewoners willen, nu de politici nog. Met het onderstaande lijstje kunnen ze voor mij en vele anderen vanaf morgen aan de slag gaan.

verkiezingen

 

Share

Creativiteit belangrijkste eigenschap voor innovatie

Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Een inspirerende omgeving, een stadscentrum met grote aantrekkingskracht, een bloeiende creative industry, een hoge mix van ‘economische’ en culturele activiteiten in het stadscentrum, musea en theaters, gemengd wonen en werken in het centrum, zijn allemaal factoren die zorgen voor een rijke voedingsbodem voor creativiteit, ontwikkeling van talent, innovatie en nieuw ondernemerschap.

Hoe werkt creativiteit in onze hersenen? Kunnen stadsbesturen creativiteit stimuleren? Meer weten over hoe gemeenten het verschil kunnen maken? Download dan de presentatie over creativiteit die in het kader van de bijeenkomst ‘kunst en cultuur in een smart society’ op 12 maart 2014 is gegeven in het gebouw Places to work in Almere.

wild projects

Almere heeft de uitdagende taak om de creativiteit in de stad te bundelen en om te zetten in innovatie en nieuw ondernemerschap. Meer dynamiek aan de onderkant van de economie zal moeten zorgen voor meer innovatief ondernemerschap en nieuwe werkgelegenheid. In het onderstaande plaatje is aangegeven hoe een gemeente als Almere kan zorgen dat er meer (fysieke) ruimte ontstaat voor de inwoners om met hun creativiteit aan de slag te gaan.

wild projects Almere

 

Wat kan een gemeente doen om creativiteit te stimuleren en faciliteren?

wild projects

 

 

 

 

 

 

 

 

De presentatie kunt u downloaden via de volgende link:

visie op creativiteit & innovatie – wild projects mrt14

Share