Britain learned from Holland in the eighteenth century

Jeffrey Sachs in de Guardian: In many of history’s most successful economic reforms, clever countries have learned from the policy successes of others, adapting them to local conditions. In the long history of economic development, eighteenth century Britain learned from Holland; early nineteenth-century Prussia learned from Britain and France; mid-nineteenth century Meiji Japan learned from Germany; post-second world war Europe learned from the United States; and Deng Xiaoping’s China learned from Japan. Read ‘How to create the model economy: lessons from global winners’ in the Guardian

 

Share

Floriade naar Almere

Floriade komt naar Almere

De stad mag dit evenement in 2022 organiseren. Een geweldige impuls voor de stad. Nu nog een brug over het IJ naar Amsterdam voor metro en fietsers! Dan is het feest compleet. Amsterdammers kunnen dan sportief kennismaken met Almere. De ontwerpers van de Floriade kunnen een kijkje nemen bij De Ceuvel in Amsterdam Noord. Daar is een experimentele circulaire buurt ontwikkeld.

Lumièrepark
ontwerp_Lumièrepark

Maak integraal plan voor het hele centrum

Het zou mooi zijn als de Floriade een uitloper krijgt via het Lumièrepark in de Filmwijk, naar de Esplanade en het station in het Centrum. Zo kan een groen wandelgebied ontstaan. Bovendien kunnen dan de Filmwijk en het stadscentrum ook profiteren van de Floriade door het plaatsen van paviljoens in het park en een oever met strandjes langs de Esplanade richting Filmwijk en Stedenwijk. Een verbinding tussen Floriadewijk, Filmwijk en Stedenwijk zorgt dan voor een unieke en duurzame integratie van het plan met de rest van de stad.

meer lezen over de Floriade

Share

Moodle zorgt voor hogere productiviteit

Moodle is een veel gebruikte elektronische leeromgeving. De Engelse Open Universiteit gebruikt dit platform voor meer dan 500.000 studenten. In Nederland gebruiken de Belastingdienst, Ministerie van buitenlandse Zaken, Rijkswaterstaat en PBLQ ook Moodle. Overweegt u ook met een leeromgeving aan de slag te gaan dan kunt u gebruik maken van onze diensten.

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het implementeren van de elektronische leeromgeving Moodle. Onderdelen van een implementatie zijn:

* het ontwikkelen van een visie op werken en leren

* maken invoeringsplan

* regelen van de hosting van Moodle en het systeembeheer

* invoeren van functioneel beheer en cursusmanagement

* geven van opleidingen

* ontwikkelen van (nieuwe) opleidingen in Moodle

* overdragen en verankeren van werzaamheden in de organisatie.

Share

Behaviour Change and Energy use

Behaviour Change and Energy Use, a report that launches a series of trials and changes to government policy which will make it easier for individuals to green their homes and use less energy.

The Behavioural Insights Team has published a report setting out how we can use behavioural insights to help people save energy and money.

Watch the video: David Cameron about energy and the reduction of carbon emissions with 10% within 12 months (in central government)

Share