ontwerp_website_wild_projects

ontwerp website

Ontwerp website

ontwerp website
Piet Zwart aan het werk

Als achtergrond voor de website is grafisch werk van Piet Zwart gebruikt. Hij was een Nederlandse fotograaf, boekbandontwerper, typograaf en industrieel ontwerper. Piet Zwart wordt vaak aangeduid als pionier van de moderne typografie binnen Nederland. Hij verwierp traditionele typografische regels, en gebruikte de basisprincipes van het constructivisme en De Stijl in zijn commerciële werk. Hij sloot zich echter nooit officieel aan bij deze groeperingen omwille van zijn afkeer voor dogmatisme. Zijn werk is herkenbaar door de primaire kleuren, geometrische vormen, herhaalde woordpatronen, strakke diagonaal geplaatste belettering en een vroeg gebruik van fotomontage.

In de header stonden foto’s van het Tanztheater Wuppertal Pina Bausch uit de film The Weight of the Body Dancing by Pina Bausch van Wim Wenders, van Núria en van het Gulbenkian Museum van moderne kunst in Lissabon. Verder een print van de twitter pagina van Ai Weiwei. De Volkskrant schrijft het volgende over hem: Ai Weiwei (Peking, 1957) is een conceptuele kunstenaar, schrijver en activist. Hij was de zoon van Ai Quing, een beroemde dichter en werkte twaalf jaar in New York, onder meer als timmerman en schoonmaker. Hij exposeerde in Tate Modern, Londen en Haus der Kunst, München en werkte met architectenbureau Herzog & De Meuron aan het ontwerp van het Nationaal Stadion in Peking. In 2011 werd hij door de Chinese overheid gearresteerd voor belastingontduiking – sindsdien mag hij het land niet uit. Onlangs bracht hij een heavy metalnummer uit: Dumbass. (De Volkskrant 27 mei 2013). Overigens heeft ook het museum Pont in Tilburg werk van Ai Weiwei in 2012 tentoongesteld.

ontwerp-website
twitter pagina van Ai WeiWei

http://www.gulbenkian.pt/

http://www.cam.gulbenkian.pt/

http://www.pina-bausch.de

‘In making this website we have used a number of images (…) for which copyright holders could not be identified. In these cases, it has been our assumption that such images (…) belong to the public domain. If you claim ownership of any of these presented here and have not been properly identified, please notify us and we will be happy to make a formal acknowledgement on this website.’ Source of this statement: http://www.teeteetee.nl/tee_jennifer.html

Prachtig ontwerp van Jennifer Tee voor de ZuidAs in Amsterdam. Zou ook heel mooi zijn op een ander plein!

Ontwerp website
Ontwerp Jennifer Tee voor Zuidas

Ontwerp website (2015)

volgt later

ontwerp-website
werk van Ai WeiWei
Share

slimmer, creatiever, duurzamer organiseren